Designkurs i identitetsdesign: Lær hvordan du selv kan designe for din virksomhet!

Dette nettbaserte designkurset er underholdende, lettfattelig, informativt og kommer med konkrete tips til hvordan du selv kan gå frem for å designe til din virksomhet.

Hva er det som skal til for at du skal nå frem til kunden? Hva er det som treffer målgruppen?

Designkurset er laget for deg som;

 • Jobber med markedsmateriell som ansatt eller i egen virksomhet.
 • Har begrenset med tid, men har lyst til å lære om grafisk design og identitetsdesign på en enkel og underholdende måte.
 • Har lyst til å lage markedsmateriell selv, men usikker på hvordan du designer.
 • Mener det ikke er helt samsvar mellom hvordan du ønsker kunden skal oppfatte virksomhetens profesjonalitet og kompetanse, og  hvordan den faktisk oppfattes.
 • Synes det er litt tilfeldig hvordan farger, fonter, logo og bilder blir tatt i bruk.
 • Ønsker deg en større oversikt over hva merkevarebygging og visuell identitet egentlig handler om.
 • Kunne gjerne tenke deg et lite kurs i grafisk design.

Resultatet du får

Om du tar i bruk kunnskapen du lærer gjennom designkurset, vil du få en større forståelse av blant annet:

Merkevarebygging og visuell identitet

Forstå hva branding og visuell identitet er, og hvorfor dette er så viktig for virksomheten din.

Fonter

Hvordan du finner perfekte fonter til å bruke i markedsmateriell og på nettsiden din. Du vil også ha mulighet til å definere hovedfonter og støttefonter.

Farger

Få konkrete tips til hvordan du selv kan finne farger som passer til virksomhehetens identitet. Du vil også ha mulighet til å definere hovedfarger, støttefarger og lage en fargepalett.

Logo

Du får større innsikt i hva en logo kan/skal/bør inneholde. Du har også mulighet til å utvikle din egen logo.

Designhåndboken

Lær hvordan du lager en designhåndbok du kan benytte som fremtidig oppslagsverk. Designhåndboken setter du sammen, skritt for skritt, etterhvert som du går gjennom oppgavene.

Jobbe raskere » spare penger

Når du har definert farger, fonter, logo etc. har du i mye større grad mulighet til å jobbe raskere med egenreklame og markedsmateriell.

Det å være konsekvent

Du har større muligheter til å jobbe konsekvent med det visuelle uttrykket i all markedsføring. Er du konsekvent og synlig er det større sjanse for å bli sett – og valgt.

Profesjonalitet

Når design og konsekvent bruk er på plass, vil virksomheten oppleves som mer profesjonell og tiltrekkende av målgruppen.

...alt dette kan du lære uten noen forkunnskaper i design

Skrell vekk design«feil»

Vi i Designkurs har i mange år sett helt elementære design «feil» som enkelt kunne vært unngått med litt mer kompetanse. Vi ser at med en større bevissthet omkring design hos enkelte, vil sluttresultatet bli mye bedre. Virksomheten vil som oftest fremstå som mer profesjonell, noe som også vil oppfattes av målgruppen. Med konsekvent bruk av strategisk design øker sjansen for å bli valgt i et konkurransepreget marked.

Vi vet det er krevende å følge med i tiden, endre seg etter markedet, forsøke å nå frem til de kundene du aller helst vil ha. Og det kan virke overveldende og utfordrende å sette seg inn i nye fagfelt innimellom daglig virksomhet og den konstante strømmen fra informasjonssamfunnet. Det kan virke som om det er best, enklest og mest effektivt å gjøre det på den måten du alltid har gjort det? Eller har du allerede forsøkt å gjøre endringer på f.eks. annonsen eller flyeren, men så ble det litt for tidkrevende å lage noe som ble bra nok?

BLI MED PÅ KURS!

Bli med på kurset ID Design Basis til kun kr 1450. Lær hvordan du selv kan designe for din virksomhet.

Aller priser er inkl. mva. Du har tilgang til kurset i 1 – ett – år etter påmelding. Om du ikke skulle være fornøyd med produktet, har vi en fornøydhets-garanti som refunderer 100% av kjøpesummen. Dette gjelder om du har tatt hele kurset, løst alle oppgavene og gir beskjed innen 14 dager fra kjøpsdato.

Referanser

Ragnhild Hannoschøck Vea

WPskolen / Din Unike Nettside

Dette er lekkert, rent, annerledes, proft og kult!

Videoene er fantastiske, morsomme, fine, lette å følge. Viser onlinekurs på en helt ny og unik måte.


Uansett hva slags virksomhet du driver, stort eller smått, etablert eller nystartet; du kommer ikke unna det visuelle! Hva skal du velge av farger på nettsiden? Hvordan skal navnet ditt presenteres (logo)? Og hvordan skal du finne ditt visuelle uttrykk?


Du kan alltids hyre inn en profesjonell (grafisk designer) men hva om du ikke riktig er der i prosessen? Du vil gjerne ha på plass en lekker nettside, finne dine farger og fonter men helst på egenhånd. Da er dette kurset midt i blinken! Designkurs er proft, lekkert, nyttig og annerledes.


Grafisk designer Lotte Thori Løvstad har samlet noe av sin kjernekompetanse om fonter, farger og prosessen som leder opp til avgjørelsen i et lettfattelig og annerledes onlinekurs. Gjennom morsomme og fine animasjoner blir du ledet gjennom kunnskap i tillegg til tips til hvordan du selv kan finne de fargene og fontene som er perfekt for deg, og hvordan du selv kan designe din egen logo. Anbefales til alle som driver egen business og gjerne vil være selvstendig, også når det gjelder valg av den visuelle profilen.

Rikke Dørum Schönborn

Fokus Marketing

Jeg likte kurset kjempegodt!

Det var befriende raskt å komme gjennom med konkrete lettfattelig teori og gode oppgaver. Det å gjøre oppgavene / jobben som tar tid. Fikk en god oversikt over hva visuell identitet innebærer, hvilke tanker som ligger bak (og bør være gjennomtenkt) de ulike elementene. Jeg fikk mange gode tips og påminnelser – og litt dårlig samvittighet for at jeg ikke har mitt eget helt på stell ;-)

Amanda

Student

Likte kurset veldig godt

Veldig bra at det i hovedsak er brukt videoer med voiceover og tekst. Det er lettere å få med seg alt innhold med visuell og audio forklaring. Liker godt hvordan videoene er laget og at det stilles spørsmål ved min «virksomhet». Veldig bra med linker til forskjellig programvare.

Designkurs med underholdningsverdi

Designkurset ID-design Basis lærer deg identitetsdesign på en enkel og underholdende måte. Her vil du få innsikt det grunnleggende innen området, slik at du har mulighet til å gjøre det meste av designjobben for virksomheten selv. Fokuset til Designkurs er å få frem budskapet på en mest mulig enkel, lettforståelig og underholdende måte.

Dette får du

Du vil få tilgang til alle moduler og leksjoner med en gang du melder deg på, slik at du kan gå gjennom kurset i ditt eget tempo. Du kan fint se gjennom alle videoer på en dag eller to, men skal du jobbe mer grundig med oppgavene, er 1-2 uker +, et mer realistisk tidsperspektiv. Hvert leksjon har en video som forklarer innholdet på en enkel og underholdende måte. Flere av leksjonene har pdf'er med oppgaver til nedlasting. 

Her er kursinnholdet:

Leksjon 1: Branding

Hvordan du blir oppfattet og hva som gjør deg unik. Branding er knyttet til følelser, tro, erfaringer og holdninger til et produkt/tjeneste.

Leksjon 2: Virksomheten

Hva er det som gjør at din virksomhet skiller seg ut i mengden? Hva er deres historie og hårete mål?

Leksjon 3: Målgruppen

Vet du hvem målgruppen din er? Har du flere målgrupper?

Leksjon 4: Typografi

Det er tusenvis av fonter der ute. Fonter har personlighet. Hva skal du velge? 

Leksjon 5: Farger

Hvordan blir vi påvirket av farger? Hvordan skal vi velge farger til vår egen virksomhet?

Leksjon 6: Logo

Logoen skal sende ut riktige signaler om virksomheten. Hvordan skal logoen signalisere din virksomhets verdier?

Leksjon 7: Visuell identitet

Den visuelle identiteten skal gjenspeile virksomhetens kultur. En verktøykasse for visuell kommunikasjon.

Bonus

Du får tilgang til enkle opplæringsvideoer slik at du kan designe uten å investere i kostbar, profesjonell programvare. Her kan du bl.a. lære:

 • Hvordan lage fargepalett
 • Hvordan lage logo
 • Hvordan lage headers
 • Hvordan lage visittkort

Kurset er for deg som...

 • Ønsker å lære mer om design.
 • Skal designe for virksomheten.
 • Har begrenset med tid til å lære noe nytt.
 • check
  Ønsker et godt, enkelt, lettfattelig og underholdende kurs i design.
 • check
  Ønsker at din virksomhet skal fremstå som mest mulig profesjonell.
 • check
  Ønsker å få på plass en visuell rød tråd i alt som blir laget av design og markedsmateriell.
 • check
  Kan litt eller ingenting om design fra før.
 • check
  Ønsker en større forståelse av hva branding og visuell identitet er.

Referanser

Proft og veldig fresht laget

Førsteinntrykket er at det er proft og veldig fresht laget. Morsomt, underholdende, oversiktlig og lettforståelig. Det er helt supert at du både har morsom video, tekst, musikk og tale. Da blir det veldig enkelt å få med seg mye informasjon på forholdsvis kort tid og det blir lettere å huske når man skal ta med seg dette i eget arbeide og eget design.

Elisabeth Engzelius, Sykepleier og akupunktør

Lærte masse – ME LIKE!

Jeg hadde workshop i identitetsdesign sammen med Lotte Thori Løvstad for 8. og 9. klasse ALF, og det var lærerikt for meg også. Lærte masse, undervisningen var variert og jeg har absolutt fått flere verktøy å jobbe med/ta med meg videre – og ikke minst gratis programmer (jobber i skolen, hehe). Jeg synes introfilmene var veldig bra! Forklarende, informerende – ME LIKE! Også er du en sånn person man blir glad av, du kan det du driver med – og det er viktig! Du er motiverende og leken, og ikke minst en god samarbeidspartner. Nei, dette var gøy!

Helene Victoria Johannesen, Lærer 

BLI MED PÅ KURS!

Bli med på kurset ID Design Basis til kun kr 1450. Lær hvordan du selv kan designe for din virksomhet.

Garanti


Du har tilgang til kurset i 1 – ett – år etter påmelding. Om du ikke skulle være fornøyd med produktet, har vi en fornøydhets-garanti som refunderer 100% av kjøpesummen. Dette gjelder dersom du har tatt hele kurset, løst alle oppgavene og gir beskjed innen 14 dager fra kjøpsdato.